Waar onze seksuele fantasieën over hebben?

Hij denkt niet aan seks totdat zijn vriendin schoenen met een hoge haken trekt. Ze vertegenwoordigt zichzelf in de armen van een vreemde. Waar deze erotische redenen van de rede over praten?

Laten we meteen zeggen: seksuele fantasieën zijn een volledig gewoon iets. We spelen allemaal mannen en vrouwen, vaak of van tijd tot tijd, vrij of onvrijwillig verschillende scènes van onze eigen compositie in onze verbeelding. Onder hen zijn er veel erotische die vaak ons ​​intieme leven helpen.

Iedereen fantaseert naar hun smaak, maar alle scenario’s kunnen worden onderverdeeld in twee grote groepen: “creatief”, dat wil zeggen creatief het intieme leven verrijkt, en die waarmee we “rondgaan” de interne obstakels die onze seksualiteit beperken.

Seksuele fantasieën in reeds gevestigde relaties maken ons dapper en bevrijd. Denkbeeldige scènes worden krachtige afrodisiaca, stimuleren verlangen en helpen plezier te versterken. En als partners erin slagen om ‘geheime’ ervaringen te uiten en te verdelen, brengt dit het paar nog meer dichterbij.

De verlegenheid overwinnen

In de kindertijd speelde de 35-jarige Julia, een muziekleraar, graag scènes van ontvoering van Angelica, markies van engelen. Vandaag in bed stelt ze zich dezelfde foto voor: “Ik ben een klein meisje, onbeleefde soldaten grepen me …” Ze verveelde zich en zelfs onaangenaam om de liefde te bedrijven zonder zulke fantasieën: ze wordt gebruikt dat ze wordt gebruikt. Voor Julia zijn dergelijke schilderijen een soort redder in nood die haar helpt … een impliciete afkeer van seks te overwinnen. Ze begrijpt niet waar deze beelden vandaan komen en verbindt ze niet met haar welvarende jeugd.

“Soortgelijke seksuele” doping “is een gevolg van een te strikte opleiding,” is de Franse sexopatholoog Muriel Dagmar zeker. – Dergelijke mensen zijn geworden, dergelijke mensen laten zichzelf gewoon niet van genieten, het is gemakkelijker voor hen om het te accepteren en zich voor te stellen dat ze met geweld aan hen worden opgelegd. Dus ze komen van schuldgevoel af “.

Vrouwen die in hun verbeeldingsonderwerp van geweld spelen, zijn in de regel erg bang voor echt geweld. En vreselijke foto’s helpen hen te “spreken”, neutraliseren hun angsten.

De scènes van de orgie, wanneer de deelnemers de gezichten niet zien of de ogen van de hoofdpersoon geblinddoekt zijn, is slechts een echo van de werken van vroege kinderschoenen

Onder onze angsten, waartegen we fantasie plaatsen, zijn er veel zeer oude, archaïsche. De 45-jarige fotograaf Eugene, die seks heeft met zijn geliefde vrouw, stelt zich altijd voor dat hij op een stoel zit met haar ogen geblinddoekt, en zijn vriendin en haar vele vrienden staan ​​voor hem en nemen om de beurt bezit van hem. In feite is dit een klassieke “bevrijdende” look van onze fantasieën.

Zoals de Franse psychoanalyticus Catherine Anthony opmerkt: “De scènes van de orgie, wanneer de deelnemers de gezichten niet zien of de ogen van de hoofdrolspeler geblinddoekt, is slechts een echo van de werken van vroege kindertijd: dit is de hulpeloosheid van de pasgeborene in het gezicht van moedermalendigheid. Om zo veel en tegelijkertijd onpersoonlijk vrouwelijk imago in een erotisch scenario binnen te gaan, is het een manier om hem te ontnemen om hem te ontnemen van dreigende macht. “.

Seksuele fantasieën dienen ons vaak als een “veiligheidsklep” die beschermt tegen overmatige morele of sociale druk. Stel je voor dat je seks hebt in het midden van de vergadering, in de pleeggezinstoffen of op de werkplek, is een soort manier om “de figuur te tonen” aan openbare conventies die druk op ons uitoefenen.

Omzeilen van verboden

De succesvolle journalist Boris is het meest opwindend en stelt zich voor wat hij aan de partner geeft aan een andere man voordat hij de liefde bedrijven. En hier, Katrin Anthony, gelooft we, we hebben het over onbewuste homoseksualiteit, evenals de angst voor verraad van een hechte vrouw. “Geven” aan een ander, wordt Boris de meester van de situatie, boven potentiële ontrouw, en op een dieper niveau en het wegwerken van angst die hem inspireert met een onbewuste aantrekkingskracht op mannen.

Uit dezelfde serie fantasie van de 25-jarige Igor: hij beschouwt als een welkome object alleen vrouwen in schoenen met hoge hakken. In de taal van psychoanalytici is een hoge hiel een symbool van het mannelijke orgaan -vermiste vrouw. Als de partner geen hakken had, zou Igor in de praktijk het risico lopen om te zoeken naar wat ze betekenen.

Onderbewuste angst om een ​​taboe te schenden, duwt veel mannen naar meisjes, absoluut anders dan ‘verboden’ vrouwen

Een andere onderbewuste barrière is heel gebruikelijk – een incest taboe. Roman Roman was altijd gehecht aan zijn zussen – Sonya en Mary. Beiden zijn bruin -yed brunettes. De roman van de jeugd werd alleen verliefd op BlueDes met Blue -yyed. En hij trouwde met een Letse met een typische Baltische verschijning. De onderbewuste angst om het taboe te schenden (aantrekkingskracht op zusters, en nog serieuzer – voor de moeder) duwt veel mannen naar meisjes, absoluut anders dan ‘verboden’ vrouwen.

Zelfvertrouwen vullen

Veel erotische scenario’s vullen de gaten in ons zelfvertrouwen op. Wanneer een 30-jarige verpleegster Polina zichzelf streelt, “speelt” ze in een stripper: zij is in haar leven behoorlijk geklemd, heeft twee scenario’s. In de eerste spioneert haar buurman over hoe ze zich langzaam uitkleedt, in het tweede dansen ze op de catwalk voor de menigte mannen.

Tweemaal verdunde programmeur Alice stelt zich graag zwanger voor: voor haar “Dit is de hoogste vorm van vrouwelijkheid”. En de 28-jarige slotenmaker Alexander, ontbindende tools onder een huidige kraan, stelt zich voor dat zijn klanten gewoon branden van passie voor hem. De Franse psychoanalyticus Sophie Kadlen gelooft dat alle drie de fantasieën helpen om het ontbrekende zelfvertrouwen goed te maken.

Iedereen heeft zijn eigen scenario

Mannen voor wie erotica voornamelijk wordt belichaamd in visuele beelden, beginnen heel gemakkelijk te fantaseren, letterlijk van de helft. Straatfoto, vluchtige aanraking in de metro – en de verbeelding heeft al verdiend. In de regel zijn de regisseurs klein: ongecompliceerde en nogal voorspelbare plots, ze lenen vaak uit pornografische films.

Vrouwen gedragen zich anders. Hun fantasieën worden direct in liefde knuffels geboren en vergezellen een orgasme, of worden zelfs de noodzakelijke staat. Hun scenario’s zijn altijd individueel, vol details en zijn misschien niet zo duidelijk erotisch als bij mannen. In veel opzichten wordt hun verlangen gevoed door de geest van een romantische situatie, een gepassioneerd gefluister dat hun verbeelding niet minder dan sensualiteit opwindt. Met leeftijd veranderen vrouwelijke erotische scenario’s.

Ten slotte verbergen vrouwen vaker dan mannen hun fantasieën – niet uit schaamte, maar uit angst om slecht te lijken, niet betrouwbaar. Immers, als mannen traditioneel dromen om bij een vrouw de verbinding van de kenmerken van de Madonna en de Harlot tegelijkertijd te zien, dan verlaten ze zeker het recht om alleen voor het laatst erotische fantasieën te hebben.

Leave a Reply