Klei: creatiematerialen

Elk van deze multi -gecoleerde mineralen is een van de natuurlijke remedie van honderd procent met een reiniging en antiseptisch effect, evenals. het vermogen om energie en informatie te verzamelen.

De oude Egyptenaren gebruikten klei kompressen om wonden te behandelen, en Hippocrates prees het ontstekingsremmende eigenschappen. En voor cosmetische doeleinden wordt al sinds de oude tijden gebruikt. Tegenwoordig is dit mineraal van groot belang in de studie van het proces van opkomst van het leven op aarde. De studie van een van de soorten klei – montmorilloniet – toonde aan dat het in staat is om membraan te vormen, gevuld met vloeibare zakken, die, net als primitieve cellen, in staat zijn tot groei en verdeling*. Zoals hij gelooft Leslie Orgel (Leslie Orgel), Specialist in de oorsprong van het leven van het Institute of Biological Sciences. Solol (VS), Clay heeft de mogelijkheid om informatie te verzamelen en te verzenden. De interactie met RNA -ketens die betrokken zijn bij de regeneratie van genetische informatie wordt nu bestudeerd.

Allemaal -consumerend effect

Een van de vele eigenschappen van klei zijn de verbazingwekkende vaardigheden van sorptiemiddel. Bovendien wordt dit mineraal gekenmerkt door absorptie en adsorptie. De eerste is kenmerkend voor veel stoffen van de poreuze structuur – dit is het vermogen om water, vet of gas te absorberen. Klei kan de hoeveelheid stof die acht keer groter is dan zijn eigen gewicht opnemen. Dit maakt het een onmisbaar onderdeel van verschillende producten voor een vette huid, shampoos, mattende gezichtsproducten. Als een blotter absorbeert klei een overmaat vet en blijft volledig neutraal tegen de huid. Een andere eigenschap van klei is adsorptie, het vermogen om toxines aan te trekken en te binden. Deze eigenschap wordt gebruikt bij het maken van cosmetische maskers voor diepe huidreiniging, evenals enkele enterosorbentia.

Bleken masker klei + citroen

Verbetert de huidskleur, brichtte pigmentvlekken op

  • Meng 1 eetlepels. lot. wit kleipoeder met 2 t. lot. yoghurt of kefir.
  • Voeg het sap van de helft van de citroen toe.
  • Breng op het gezicht aan met een dikke laag, laat 20 minuten lang weg en spoel vervolgens af met koel water.

Bij het nemen van dergelijke medicijnen neutraliseert klei bacteriën, toxines, absorberen zuren van organische oorsprong, antibiotica en andere geneesmiddelen. “Clay verwijdert de overblijfselen van medicijnen goed uit het lichaam. Soms wordt het voorgeschreven na het nemen van antibiotica, ‘legt de dermatoloog uit Elena FuFlygina. – Bij de behandeling van huidziekten wordt klei gebruikt in de vorm van ADDS of toepassingen, het ontstekingsremmende en antipruritische effect is hier belangrijk “. Vanwege hun absorberende eigenschappen kunnen klei -preparaten de effectiviteit van medicijnen verminderen, daarom wordt het niet aanbevolen om ze samen met pijnstillers en andere medicijnen te gebruiken.

Een andere geweldige kwaliteit van klei is de mogelijkheid om onaangename geuren te absorberen. Probeer twee eetlepels groene klei in poeder op de onderste plank van de koelkast te plaatsen (klei moet elke week worden gewijzigd).

De kleur van de aarde

De drie meest voorkomende soorten klei zijn Illytes, Montmolalonite en Kaolin. De kleur is afhankelijk van de chemische samenstelling en plaats waar de klei is gevormd.

Illytes – Clay Green of Blauwachtig, heeft een verhoogd absorberend vermogen. Illytes helpt bij het absorberen van bloedingen en wordt gebruikt in de vorm van toepassingen om spier- en gewrichtspijn te verlichten. Traditionele geneeskunde beveelt aan deze klei te gebruiken voor reuma en artritis, bijvoorbeeld in de vorm van wrijven met kleiwater. Om dit te doen, wordt een kleine hoeveelheid kleipoeder

Lovegra

in warm water verdund (het wordt niet aanbevolen om metalen schalen te gebruiken). Een ander gebruik wordt geassocieerd met het vermogen van klei om biologisch actieve punten te beïnvloeden: in dit geval worden klei -toepassingen geplaatst op de projectie van een ziek orgaan.

Montmirillitis – meestal geel, roze of rode klei, heeft hoge adsorberende eigenschappen. Dit is een basisingrediënt in cosmetische medicijnen. “Dankzij de minerale samenstelling kan klei worden gebruikt om de figuur te corrigeren, bijvoorbeeld in anti -cellulitische wraps. Het draagt ​​bij aan het verwijderen van toxines uit bindweefsel en huid remineralisatie, ”legt Elena FuFlygina uit.

Kaolin is wit, of porselein, klei wordt gebruikt om de huid te verzachten en de teint te verbeteren of in combinatie met montmorillonitis bij het absorberen en volwassenheid van middelen. Het wordt toegevoegd aan medicijnen voor probleemhuid, maskers voor diep reiniging, soms maakt het deel uit van poeder.

Rustgevende mascaglina + honing

Perfect na zonnebaden

  • Meng 1 eetlepels. lot. klei, 3 el. lot. vloeibare honing en 2 t. lot. Natuurlijke yoghurt tot een emulsie.
  • Breng aan op het gezicht met een dikke laag, laat 20 minuten lang weg en spoel vervolgens af met warm water.

De energie van kleuren

De energie -eigenschappen van kleurklei worden gebruikt door de kleurentherapie van de Feng Shui -methode. Het is gebaseerd op het oude Chinese idee van de harmonie van mannelijke en vrouwelijke principes Yin en Yang: volgens het zijn verschillende elementen, kleuren, seizoenen en organen van ons lichaam in subtiele afhankelijkheid onderling. Problemen van fysiologische aard (slechte teint, schending van de bloedsomloop) weerspiegelen een overtollig of gebrek aan een of andere energie in het lichaam.

Vijf kleuren personifiëren vijf elementen: water, vuur, hout, aarde en metaal. Deze kennis wordt bijvoorbeeld in therapie gebruikt met behulp van cosmetische maskers van klei van verschillende kleuren. “Elk gebied op het gezicht wordt geassocieerd met het werk van bepaalde interne organen en behoort tot een van de elementen”, zegt Svetlana Dean, Specialist in oostelijke cosmetologie en reflexotherapie. -De voorhoofdzone wordt geassocieerd met de elementen van vuur, die verantwoordelijk is voor cardiovasculaire activiteit, we brengen rode klei toe op de weg, zeer rijk aan ijzer, die het niveau van hemoglobine in het bloed beïnvloedt. De onderste oogleden en kin worden geassocieerd met de elementen van water en nieren – zwarte klei wordt hier aangebracht, die in de regel in de buurt van de zee wordt gedolven. Whisky en het gebied tussen de wenkbrauwen worden geassocieerd met de galblaas en de lever, ze staan ​​onder auspiciën van de elementen van hout en groen. Het bovenste deel van de wangen “is verantwoordelijk” door de maag en milt-problemen met de huid (bijvoorbeeld acne op de wangen) praat over storingen van het maagdarmkanaal. Deze zone wordt bezaaid door het element van de aarde en de gele kleur. We brengen witte klei aan op de neus en het onderste deel van de wangen – het normaliseert de werking van de ademhalingssysteem, die het metaal betuttelt. Aldus “verbetert” elk type klei het overeenkomstige element en harmoniseert het werk van interne organen “. Dit principe is overgenomen door specialisten in de spa: bijvoorbeeld blauwe klei wordt vaak gebruikt om de vloeistofcirculatie te verbeteren en de zwelling van de benen te verlichten.

Leave a Reply